Kecskemét

2024.03.15. 16:16

Az Év önkéntes tűzoltó egyesülete címet az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek ítélték oda

A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi állománygyűlésen emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeire. Az ünnepségen köszöntőt mondott Gyapjas János tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese.

Tapodi Kálmán

A köszöntő után a résztvevők Gubicza Dániel tűzoltó százados, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztály kiemelt főelőadójának ünnepi beszédet halhatták, melyben visszaidézte az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történelmi mozzanatait. „Fontos, hogy megünnepeljük elődeink országunk függetlenségéért és modern alkotmányos rendjének megteremtéséért folytatott küzdelmeit, hiszen fejlődni nemzetünk, csak a múlt példáinak és tanulságainak ismeretében képes, anélkül a történelem megismétli önmagát, és ez különösen igaz annak komor szakaszaira.” – emelte ki beszédében a százados.

kitüntetés, tűzoltó, elismerés
Forrás: katasztrofavedelem.hu

Mint arról a vármegyei katasztrófavédelem honlapján beszámoltak, az ünnepség elismerések ismertetésével folytatódott.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság évértékelő, feladat-meghatározó állománygyűlésén, Bolcsik Zoltán, rendészeti államtitkár és dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató elismeréseket adott át a 2023-ban a szakmai feladatok végrehajtásában kiemelkedő, magas színvonalú teljesítményt nyújtóknak.

Az Év tisztje címet funkcionális kategóriában Sinka Zoltán tűzoltó alezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság informatikai osztályvezetője érdemelte ki. Az Év önkéntes tűzoltó egyesülete címet az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek ítélték oda.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc előtt tisztelgő ünnepségen dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismeréseket adott át, március 14-én. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként 2024. március 15-i hatállyal tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Reiner István tűzoltó zászlósnak, a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért 2024. március 15-i hatállyal soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá Törteli Imre tűzoltó századost, a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottját.

Beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Kalapos Gyöngyit, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság előadóját és Kovács Gergő tűzoltó zászlóst, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság referensét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában