Bűnügy

2024.02.29. 12:15

Vádemelési javaslat: öccsét is magával vitte lopni a kecskeméti férfi

Egy kecskeméti ház előtt parkoló autókat tört fel valaki 2023. február 22-ére virradóra. Az egyik kocsiban nem lelt zsákmányra, a másikból is csak két autóillatosítót tudott magával vinni, de a járművekben jelentős rongálási kár keletkezett.

Baon.hu

Egy szemtanú fiatal férfit látott az autó körül, és viszonylag pontos személyleírást is tudott róla adni, így a rendőröknek már volt egy biztos támpontjuk, ami megkönnyítette az ismeretlen elkövető azonosítását. A járőrök a kapott információk alapján átfésülték a környéket, és igazoltattak egy fiatalt, akire illett a leírás. Amikor a kecskeméti férfi ruházatából előkerült két használt autóillatosító, a rendőrök már biztosak voltak abban, hogy a tolvaj akadt a horgukra, így előállították és kihallgatását követően őrizetbe vették – írja a police.hu.

lopás, bűnügy, vádemelés
Nem egy bűncselekmény írható a férfi számlájára. 
Forrás: police.hu

A férfit letartóztatták, a nyomozók pedig tovább vizsgálódtak. Arra voltak kíváncsiak, hogy a gyanúsított más bűntényt is elkövetett-e. Kiderült, hogy nem is egyet. Ellopott egy közel 160 000 forint értékű elektromos kerékpárt, ráadásul nem egyedül. A bűnelkövetésben fiatalkorú öccse volt a segítségére.

Egy másik esetben pedig a kecskeméti tolvaj egy lakóház udvarán álló bicikliről két lámpát vitt el. A nyomozók még emlékeztek is a lámpákra, miután a tulajdonos pontosan leírta, hogy mik tűntek el. A holmik ugyanis a férfi elfogásakor a ruházatában voltak, majd letartóztatása után a börtönben a letéti tárgyai közé kerültek.

A négyrendbeli lopással gyanúsított férfi jelenleg is letartóztatásban van, testvére pedig szabadlábon védekezhet. Ezekben az ügyekben a nyomozás befejeződött; az iratokat vádemelés javaslatával átadták az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában