Kecskeméti Járási Ügyészség

2024.02.21. 10:22

Vádemelés: meglopta vak ismerősét a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az otthonában lopta meg vak ismerősét, míg egy másik sértettet húsklopfolóval és sodrófával bántalmazott. A férfinak emellett több lopásért is felelnie kell.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű helybéli férfi 2023. március 7. napján kecskeméti otthonában meglátogatta vak ismerősét, akit folyamatosan szóval tartott azért, hogy a beszélgetéssel a figyelmét elterelje. Eközben kihasználva, hogy a mozgását a férfi nem látja – a háta mögül, a kanapé támlájáról elvette ismerőse 40.000 forint értékű mobiltelefonját.

Az férfi 2023. január 3. napján szóváltásba keveredett egyik ismerősével, annak kecskeméti lakásában. A vita során a lakásban előbb egy húsklopfolóval megütötte, majd többször meg is rúgta a sértettet, aki a bántalmazások elől kimenekült a lakásból. Az elkövető azonban utána ment és a lépcsőházban egy sodróval is megütötte, aki az ütéstől megszédült és eszméletét vesztette. Az áldozat a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfinek felelnie kell azért is, mert egy helyi autóbuszjáraton beszédbe elegyedett egyik utastársával, így elterelte a figyelmét, majd a beszélgetés során benyúlt az utas jobb oldali kabátzsebébe és abból kivette a 120.000 forint értékű mobiltelefonját, az annak tokjában tartott személyi igazolvánnyal együtt, majd leszállt a buszról.

A nevéhez fűződik még két bolti lopás is, amelyekből az egyiket társával, az ügy másodrendű vádlottjával, követett el. A büntetlen előéletű bűntárs további három bolti lopást is elkövetett. A két férfi minden esetben ugyanazt a módszert alkalmazta, a kinézett tárgyakat ruházatukba, vagy a náluk lévő táskába rejtették, majd megpróbáltak fizetés nélkül kisétálni az üzletből. Egyetlen alkalommal sem jártak sikerrel, mert a boltok biztonsági személyzete minden esetben megakadályozta a lopást.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottat kifosztás és lopás bűntettével, valamint kétrendbeli lopás és könnyű testi sértés vétségével, míg a másodrendű vádlottat négyrendbeli lopás vétségével vádolja és ezért az elsőrendű vádlottal szemben szabadságvesztés büntetés, míg a társával szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A  helyszíni szemle során készített fényképen a testi sértés során használt húsklopfoló látható.
Forrás: ugyeszseg.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában