Kunszentmiklós

2024.02.27. 09:26

Vádemelés: saját gyermekét lökte el, hogy megtartsa a volt élettársától lopott táskát

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki éjjel rátört a volt élettársára, bántalmazta, a lányukat ellökte, majd az asszonytól ellopott táskával kisétált a házból.

Baon.hu

A vádirat szerint a férfi 2023. július 8-án, először este jelent meg a volt élettársa kunszentmiklósi házánál, ahol ekkor csak a sértett tartózkodott otthon. A vádlott elvette a nő által használt, az iratait és 3 ezer forintot is tartalmazó pénztárcát, abból kivette a sértett nevére kiállított, targoncavezetői engedélyt, amit ott helyben széttépett, majd a pénztárcával együtt távozott az ingatlanból – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményéből.

vádemelés, bíróság, ítélet
A férfit rablás és magánlaksértés bűntettével vádolják, vádemelést javasolnak ellene
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Pár órával később a férfi visszament a házhoz. A ház hátsó ajtajának üvegét betörte, majd a nyíláson keresztül benyúlva kinyitotta az ajtót és bement a házba, ahol volt élettársával összeszólalkozott. A vita során a nő többször felszólította a férfit, hogy menjen el, de ennek a vádlott nem tett eleget, sőt egyszer combon rúgta a sértettet. A további bántalmazást a lányuk akadályozta meg, aki ellökte édesapját. Ezt kihasználva a nő kiment az utcára és telefonon értesítette a rendőrséget.

Ezt követően a férfi magához vette a nő válltáskáját és azzal megpróbált kisétálni a házból, azonban a lánya – mivel tudta, hogy édesanyja a táskában tartja a pénzét – megfogta a táska pántját és felszólította apját, hogy azt adja vissza. A férfi ekkor lánya irányába fordult, aki félelmében a pántot elengedte. A vádlott ezután – azért, hogy a táskát megtartsa – meglökte a lányát, majd zsákmányával együtt kisétált a házból. Az utcán a táskából kivette a volt élettárs 26 960 forint készpénzét, és 2 ezer forint értékű gyűrűjét, míg a táskát eldobta.

A volt élettársa gyűrűjét is ellopta a férfi
Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

A volt élettárs hívására, rendkívül gyorsan a helyszínre érkeztek a rendőrök, akik a háztól egy utcára elfogták és őrizetbe vették a férfit, akitől a pénzt és a gyűrűt is lefoglalták, így a rablással okozott kár – a táska kivételével – megtérült.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit rablás és magánlaksértés bűntettével, valamint lopás, okirattal visszaélés és könnyű testi sértés vétségével vádolja és vele szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában