Bűnügy

2024.02.01. 09:29

Vádemelés: elsikkasztotta a felesége örökségét egy kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető a felesége által örökölt – és így az ő különvagyonába tartozó – ingatlan eladásából származó és a bankszámlájára utalt közel 25 millió forintot elvette. A férfi új párjával további bűncselekményeket is elkövetett.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a kecskeméti vádlott akkori felesége – az egyik sértett – testvérével együtt örökölt egy ingatlant, amelyet 2021 novemberében értékesítettek.  Az ingatlan vételárának a sértettre eső részét, közel 25 millió forintot, a vevő – a férfi és felesége megállapodása alapján – a férj bankszámlájára utalta át. Ezen összeg a polgári jog szabályai szerint a feleség különvagyonába tartozott – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A vádlott a bankszámlájára átutalt és így rábízott pénzt közel egy hónap alatt teljes egészében felélte úgy, hogy egy részét több részletben, készpénzben felvette, a többit pedig átutalásokkal és bankkártyás fizetésekkel elköltötte. A férfi a pénzből egy másfél millió forint értékű autót is vásárolt magának, amelyet később a feleségének átadott, így az általa okozott kár részben megtérült.

A férfi új párjával – az ügy másik vádlottjával – közösen alapított egy gazdasági társaságot, amely nevében eljárva 2022. február 24. napján üzemeltetés céljából bérbe vettek egy kecskeméti vendéglátóhelyet annak berendezési-, használati tárgyaival, konyhai eszközeivel együtt. A vádlottak azonban a rájuk bízott dolgokból közel négyszáz tételt – így komplett étkészleteket, konyhai edényeket és egyéb konyhai felszereléseket – elsikkasztottak összesen több, mint egy millió forint értékben.

A vádlottak – akik később házasságot kötöttek – két kiskorú gyermekkel együtt 2022. december 20. napján úgy jelentkeztek be egy kecskeméti szállodába, hogy a szállásdíj kifizetése nem állt szándékukban, arra lehetőségük sem volt. A pár végül 8 éjszakát töltött a szállodában félpanziós ellátással, amivel közel 700 ezer forintos számlát halmoztak fel, de nem fizették ki.

Mint írják, az ügyészség a vádlottakat sikkasztás és csalás bűntettével, a férfit pedig ezen felül jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével is vádolja és velük szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában