Gyorshajtók

2024.02.27. 12:45

105 kilométer/órával száguldott egy sofőr Kecskemét belterületén

Cikkünkből elolvashatja a rendőrség közlekedésrendészeti összefoglalóját.

Baon.hu

Bács-Kiskun közútjain egy hét alatt 53 olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 15 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak, közülük ketten okoztak balesetet – derül ki a rendőrség összefoglalójából.

gyorshajtó, sebességmérés, Kecskemét
105 kilométer/órával autózott egy sofőr Kecskeméten, ezért több int 100 ezer forint bírságot kapott
Fotó: police.hu

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2127-en lépték át; pontosan 400-zal többen, mint egy héttel korábban. A jogsértések elkövetőinek legalább 39 ezer forint bírságot kell fizetniük. Az egyik heti top-gyorshajtót Kecskeméten mérték be: a sofőr az 5-ös számú főút belterületi részén 105 kilométer/órával autózott, így neki 117 ezer forintos bírságot kell megfizetnie.  

A jó idő közeledtével a közutakon egyre több kerékpárosra kell számítania az autóvezetőknek. A biciklisek – a gyalogosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk. A gyalogos-elütésekről elmondható, hogy azok hátterében a legtöbbször valamilyen emberi hiba áll: gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása figyelmetlenség. Ez egyben azt is jelenti, hogy ezek a többnyire súlyos balesetek szabálykövető magatartással, az emberi hibák kiküszöbölésével megelőzhetőek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában