Vádirat

2024.02.16. 08:50

Letartóztatták az illegális gyógyszerkereskedelemmel gyanúsított bajai férfit – videóval

A Bajai Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki a lakásán és a bérelt garázsában több százezer, Magyarországon nem engedélyezett, idegrendszerre ható gyógyszert tárolt azért, hogy értékesítse.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Mint ahogy korábban beszámoltunk, a megalapozott gyanú szerint a bajai férfi 2023-ban Magyarországon nem engedélyezett, pszichotróp anyagot tartalmazó erős nyugtató, altató és fájdalomcsillapító gyógyszereket szerzett be, amelyeket a lakóhelyén, valamint egy bérelt garázsban tárolt és alkalmanként futárszolgálattal csomagként külföldre továbbított. A férfi kedden, álnéven, összesen 90 ezer darab, a központi idegrendszerre ható tablettát adott fel, a csomag tartalmát alkatrészként megjelölve. A kézbesítendő küldeményt az ügyészség lefoglalta. A bajai nyomozók a férfi ingatlanaiban tartott kutatás során további közel 480 ezer darab tablettát foglaltak le – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A nyomozók a férfit őrizetbe vették és bűnszövetségben elkövetett gyógyszerhamisítás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az ügyészség a kiemelkedő tárgyi súlyú, egészséget veszélyeztető bűncselekmény miatt folyó ügyben a férfi letartóztatását az eljárás jogellenes befolyásolásának veszélye miatt, a gyanúsított jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta.

A Bajai Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A döntés végleges, mert mindenki tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában