Bűncselekmények

2024.02.14. 14:23

Letartóztatás: Többször felelősségre vonták, mégis folytatta a lopást a jánoshalmi fiatal

Több kiló tápot, kukoricát és napraforgót loptak el a tanyájáról egy asszonynak még múlt év novemberében. Az ingatlanra szerelt biztonsági kamera rögzítette az esetet, aminek segítségével a nyomozók hamar beazonosították a tolvajt.

Tapodi Kálmán

f

Forrás: shutterstock.com / illusztráió

A 20 éves helybéli nem volt ismeretlen a rendőröknek, addigra már több bűncselekmény elkövetőjeként is azonosították. Előfordult ugyanis, hogy gázmérőt, szivattyút, láncfűrészt, hegesztőt vagy éppen fűnyírót vitt el udvarokból, ahova rendszerint a kerítésen átmászva jutott be. Volt, ahonnan csupán két pulcsit sikerült zsákmányolnia, de attól sem riadt vissza, hogy lakásba törjön be pár holmiért. Egyik alkalommal az egyik pékség kasszáját dézsmálta meg, oda a nyitva hagyott ablakon keresztül jutott be és 40 ezer forintra sikerült szert tennie. 

A jánoshalmi nyomozók hiába vonták többször felelősségre a fiatalt, nem tanult a hibájából, összesen több mint fél tucat lopás van a rovásán. A tolvajnak nem maradt több dobása, ezért hétfőn az otthonához vonultak a rendőrök. Ekkor a padláson próbát elrejtőzködni, de hiába bújócskázott, megtalálták. A férfit kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Az ellopott holmik egy részét megtalálták az egyenruhások és visszaadták a tulajdonosoknak – közölte a rendőrség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában