Kecskemét

2024.02.12. 14:14

Ittasan, jogosítvány nélkül és eltiltás hatálya alatt vezettek

A rendőrök szombat este – alig két óra alatt – két férfivel szemben indítottak büntetőeljárást. Mindketten őrizetben várják ügyük lezárását.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

 Egy 38 éves kecskeméti lakos szombaton 20 óra körül a Műkerti sétányon autózott egy német rendszámú Opellel, amikor a járőrök megállították. Kiderült, hogy a kisautó korántsem német; a magyar autóra a külföldi rendszámot a sofőr tette rá azért, mert ki volt vonva a forgalomból. Az autóvezető ezzel egy csapásra szabálysértést és bűncselekményt is elkövetett, de ezzel a jogsértések sora még nem ért véget, mivel a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezett – írja a police.hu.

Az autóvezető ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt nyomozás indult, a lejárt műszaki engedély és az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben. A férfit ez utóbbi jogsértés miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében szabálysértési őrizetbe vették.

Ugyanezen a napon – alig két órával később – a vármegyeszékhely belvárosában, a Piaristák terénél egy sofőr elvesztette az uralmát a járműve felett, és nekiment egy másik autósnak, aki a mellett lévő forgalmi sávban közlekedett. A vétkes nem állt meg, továbbhajtott, a sértett autós azonban követni kezdte, miközben értesítette a rendőrséget. A férfit a járőrök megállították és intézkedés alá vonták. A 34 éves fülöpházi lakosról kiderült, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, valamint a vezetéstől jogerősen eltiltották. Az ittas járművezetés vétségével és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettével gyanúsítható férfit őrizetbe vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!