Katasztrófavédelem

2024.02.28. 09:45

Az életmentést és a tűzoltást gyakorolták a kecskeméti kórházban

A tűzoltóságok rendszeresen tartanak gyakorlatokat különböző helyszíneken – jelentősebb közintézményekben, üzemekben – a hatékony beavatkozás és az esetleges tűzesetek gyors és szakszerű felszámolása érdekében. Ezek a gyakorlatok a tűzoltók folyamatos, tervszerű felkészítésébe illeszkednek, és jól szolgálják a létesítmények tűzbiztonságát.

Tapodi Kálmán

– A tűzoltók a napokban egy kórházi épületben gyakorlatoztak, Kecskeméten. A feltételezés szerint az épület harmadik emeletén, az egyik hálóban tűz keletkezett, mely gyorsan továbbterjedt a berendezési tárgyakra. Egy ember miközben próbált kijutni az épületből megsérült, önerejéből nem tudta elhagyni a füsttel telítődött folyosót – számolt be honlapján a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

gyakorlat, kórház, tűzoltók, katasztrófavédelem
Az életmentést és a tűzoltást gyakorolták a kórházban
Forrás: katasztrofavedelem.hu

Az eset leírása szerint: a tűzoltás vezetője kiérkezéskor felvette a kapcsolatot a bejelentővel – akitől pontos információkat kapott a tűz keletkezésének helyéről, a kimentett személyekről és a sérültről –, majd felderített és ezt követően meghatározta a szükséges riasztási fokozatot. A tűzoltók védősugár fedezete mellett behatoltak az épületbe, a tűzoltás vezetője mentési csoportot alakított a sérült felkutatására és kimentésére, valamint irányította a tűz továbbterjedésének megakadályozását és a tűz oltását. A gyakorlatot a tűzoltók az égő terület megközelítésének szabályait betartva, teljes védőfelszerelésben, légzésvédelem használata mellett hajtották végre. Az életmentés és a tűzoltás a feltételezett szituációnak megfelelően történt.

 A tűzoltóságok rendszeresen tartanak gyakorlatokat különböző helyszíneken
Forrás: katasztrofavedelem.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában