Bűnügy

2023.12.04. 09:12

Vádirat: Saját otthonában bántalmazta és kirabolta a kiskunhalasi idős férfit

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben. Az elkövető Kiskunhalason besurrant egy idős férfi házába, akitől pénzt követelt, majd azért, hogy az értékeit megszerezze, megfenyegette és bántalmazta a férfit.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a büntetett előéletű helybéli nő 2023. május 14-én, este bemászott az egyedül élő idős férfi kiskunhalasi házának udvarára, majd a férfi figyelmetlenségét kihasználva besurrant a házba. Az nő pénz után kutatott. Kis idő múlva a férfi észrevette a betörőt, aki ezután egyre erőszakosabb módon követelt pénzt a 81 éves, nehezen mozgó férfitől – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A nő előbb megfenyegette az idős embert, hogy megöli, ha nem ad pénzt, vagy ha szól a rendőröknek. Miután a férfi a fenyegetések hatására sem adott pénzt, a nő nagy erővel ellökte az idős férfit, aki elesett és súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nő kihasználva azt, hogy az idős férfi a sérülései miatt a földről nem tudott felkelni, az egész lakást átkutatta értékek után. Végül – mivel más értékes dolgot nem talált – csak illat- és tisztítószereket, illete egy akkumulátor töltőt vitt magával, összesen 13 ezer forint értékben.

A nő a rablást alig egy évvel azután követte el, hogy kifosztás bűntette miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő nőt minősített rablás és súlyos testi sértés bűntettével, valamint hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés bűntettének kísérletével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását és a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását indítványozza.

A nő bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!