Katasztrófavédelem

2023.12.27. 15:57

Karácsonykor félszáz esetben volt szükség a tűzoltókra Bács-Kiskun

Karácsony hétvégéjén a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 12 tűzesettel és 37 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

A katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos bejelentés érkezett.

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Karácsony hétvégéjén a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 12 tűzesettel és 37 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett – írja a katasztrófavédelem.

Tűz ütött ki egy százhúsz négyzetméteres tanyaépület konyhájában Nagybaracskán, a Szent István utcánál 23-án. A bajai és a nagybaracskai hivatásos, valamint a nagybaracskai önkéntes tűzoltók négy vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A munkálatokat közben megbontották az épület tetőszerkezetét is.

Szintén ezen a napon öt gépjármű ütközött össze az M5-ös autópálya 101-es kilométerszelvényénél, Kunszállás térségében, a Szeged felé vezető oldalon. A kecskeméti hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, teljes útlezárás mellett dolgoztak a műszaki mentési munkálatokon.

Két személyautó és egy kisteherautó ütközött össze az M5-ös autópálya 111-es kilométerszelvényénél, Kiskunfélegyháza térségében, a Szeged felé vezető irányban. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók érkeztek a forgalmi akadályt okozó balesethez.

Karácsony első napján egy teherautó és egy személyautó ütközött össze Kecskeméten, a Mindszenti körút és a Kiskunfélegyházai út kereszteződésében. Az ütközés következtében egy ember a személyautóba szorult, a kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek.

26-án karambolozott három személygépkocsi Baján, a Nagy István utcában. Tíz ember utazott összesen az autókban. A bajai hivatásos tűzoltók a műszaki mentés során áramtalanították mindhárom járművet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!