Ajándékok

2023.12.08. 13:09

Jótékony célt szolgált a Bács-Kiskun vármegyei rendőrségi akció – videóval, galériával

Mintegy 200 doboz karácsonyi ajándékot gyűjtöttek a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a hozzá tartozó rendőrkapitányságok és kirendeltségek munkatársai a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete részére, melynek munkatársai rászoruló gyerekekhez juttatják el az adományt.

Horváth Péter

Dr. Gulyás Zsolt dandártábornok, megyei főkapitány adta át Lipóthné Komjáti Andreának az ajándékokat

Fotó: Horváth Péter

Az ajándékkal teli dobozokat dr. Gulyás Zsolt dandártábornok, megyei főkapitány adta át Lipóthné Komjáti Andreának, a Vöröskereszt megyei igazgatójának a főkapitányság épületében péntek délelőtt.

Az ajándékgyűjtés ötletgazdája és koordinátora Dudásné Tóth Erika őrnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára. Az őrnagy elmondta, hogy minden évben novemberben teszi meg a felhívást az ajándékgyűjtésre. A Vöröskereszt évek óta a rendőrség partnere az ajándékgyűjtésben, és idén a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. is csatlakozott a felhíváshoz mint a Balesetmegelőzés Bizottság partnerei. Tőlük 40 doboz ajándék érkezett a karácsonyfa alá. Dudásné Tóth Erika méltatta a gyermekeket segítő, nagylelkű kollégáit és az önzetlen partnereket.

Lipóthné Komjáti Andrea elmondta, hogy régre nyúlnak vissza az együttműködés gyökerei a két szervezet között, és négy éve hirdették meg először a rendőrség berkeiben a jótékonysági ajándékgyűjtést. Már az első alkalommal mintegy 100 doboz – akkor még többnyire használt, de jó állapotú – ajándék, játék, gyerekkönyv gyűlt össze. A felajánlások száma évről évre emelkedett, idén már jó 200 doboz ajándék gyűlt össze, melyek most már új játékokat tartalmaznak. A Vöröskereszt munkatársai az átvétel után szortírozzák az ajándékokat, majd folyamatosan kiszállítják a kecskeméti és környékén élő családoknak. Összedolgoznak a családsegítő szolgálatokkal, iskolákkal, óvodákkal, és így választják ki azokat a valóban rászoruló családokat, akiknek karácsonyig eljuttatják a csomagokat. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában