Katasztrófavédelem

2023.12.07. 09:32

Baleset és kigyulladt melléképület is munkát adott a tűzoltóknak Bács-Kiskunban

Szerdán a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 16 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Összeütközött két személyautó szerdán kora reggel Érsekcsanádon, a Dózsa György út, azaz az 51-es főút és a Petőfi Sándor utca kereszteződésénél. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A helyszínen vannak a mentők is – írja a katasztrófavédelem.

Tűz keletkezett egy melléképületben szerda délelőtt, Orgovány külterületén. A lakóházzal egybeépített, istállóként használt ingatlan mintegy huszonöt négyzetméteres része égett, a tűz által érintett területen beszakadt a tető. Az orgoványi önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet, amely a főépületre nem terjedt át. 

Gázóra és berendezési tárgyak égtek szerdán délután Baján, a Farkas utcában. A helyszínen lévők a tüzet eloltották. A bajai hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat egy vízsugárral elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Egy nyárikonyha kéményében a lerakódott égéstermék égett szerdán délután, Kecskemét külterületén. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a kéményből az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprőt értesítették.

Egy épületben kis területen papírok égtek szerda délután Kecskeméten, a Zsinór utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltotta. 

Az oldalára borult egy mikrobusz csütörtökön kora reggel az 53-as főúton, a Soltvadkert határában. A műszaki mentést végző soltvadkerti önkormányzati tűzoltók kerekeire állították a járművet, áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Szerdán nyolc esetben kérték a tűzoltók segítségét árokba csúszott járművek kimentéséhez, öt esetben kidőlt fák eltávolításához és egy esetben lakásba történő behatoláshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!