Bűncselekmény

2023.12.04. 13:47

Az ellopott futárautóval kocsikázott a kiskunhalasi tolvaj és a fiatalkorú sofőr

Egy helyi étterem tulajdonosa tett feljelentést november 29-én késő este a rendőrségen, és elmondta, hogy az egyik ételkiszállító autóját valaki ellopta a parkolásra használt, nyitott udvarból. A tulaj azt sem titkolta a rendőrök előtt, hogy a kocsiban véletlenül benne volt a slusszkulcs és a forgalmi engedély is, ezért a tolvajnak nem volt nehéz dolga. A kocsi körözését azonnal elrendelték.

Tapodi Kálmán

Fotó: police.hu / illusztráció

Alig két nappal később a rendőrök Jánoshalmán megállítottak egy fehér Opelt, amelyet egy 16 éves helybéli vezetett. Az okmányok ellenőrzésekor kiderült, hogy a fiatalkorú sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Ez azonban a kisebbik baj volt, mivel ez volt az étterem udvaráról hiányzó kocsi. Az autótolvajért sem kellett messzire menni az egyenruhásoknak: a bűncselekmény elkövetéséért felelős 21 éves kiskunhalasi férfi az utasülésen utazott, amikor lefülelték őket – számolt be a vármegye rendőrsége.

Az engedély nélkül vezető sofőrnek szabálysértés miatt kell felelnie, 21 éves társát azonban gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvételének bűntette miatt. Ő azt mondta, hogy csupán kocsikázni akart, azért vitte el az Opelt. A történteket a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják, az elkövető jelenleg szabadlábon védekezhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!