Figyeljünk rájuk!

2023.12.07. 11:53

A peremvidéken élőket ellenőrizték és segítették a járőrök Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a közterületen szolgálatot teljesítő járőrök és körzeti megbízottak a téli időszakban – napi feladataikon túl – még nagyobb figyelmet fordítanak a külterületen élőkre. 

Baon.hu

Forrás: police.hu

A rendőrök azután érdeklődnek az ott lakóktól, hogy tudnak-e valamiben segíteni, illetve vizsgálják, hogy az ott élők biztonsággal el tudják e látni magukat és koruk, egészségi állapotuk, vagy vagyoni helyzetük miatt megfelelően be tudják-e fűteni a lakásukat – írja a police.hu.

A rendőrök ezen ellenőrzések alkalmával meggyőződnek arról, hogy az idős személyek rendelkeznek-e a fűtéshez szükséges tűzifával. A felkeresett időskorúaknak szükség esetén a tűzifát is felhasogatják és bekészítik a házakba. 

Amennyiben segítséget igénylő személlyel találkoznak, megteszik a szükséges jelzéseket a velük kapcsolatban álló helyi önkormányzatok, szociális ellátást biztosító intézmények felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában