Ítélethirdetés

2023.11.29. 13:29

Négy év börtönre ítélték a mozgásképtelen időst kifosztó halasi férfit

Nem jogerősen 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélt a Kiskunhalasi Járásbíróság egy többszörösen büntetett előéletű 57 éves kiskunhalasi férfit, akivel szemben kifosztás, lopás és rongálás miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség – közölte a Kecskeméti Törvényszék.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A közlemény szerint a munkahellyel és jövedelemmel sem rendelkező férfi tavaly június 10 és 20 között több ingatlanba is behatolt, és autót is feltört, ahonnan kerékpárokat, kulcscsomót, fémpénzt, hangszórót, és cipő lopott el, alkalmanként 12 ezer és 750 ezer forint kárt okozva.

Tavaly június 10-én egy ház kerítésén átmászva bejutott az udvarba, majd a bejárati ajtó üvegét betörve benyúlt, és a zárban lévő kulccsal kinyitotta az ajtót. A lakásban lévő riasztó elektromos paneljét kitépte és 550 ezer forintot vett el a konyhából. A ház idős beteg, ágyban fekvő, mozgásképtelen tulajdonosa mindezt észlelte, azonban állapota miatt nem volt képes megakadályozni a bűncselekményt – olvasható a Kecskeméti Törvényszék közleményében.  

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában