Tűzeset

2023.11.02. 13:50

Lángra kapott egy ház Dusnokon – galériával, frissítve

Kigyulladt egy parasztház Dusnokon, a József Attila utcában, az ott lakó rokkantkocsis férfit két vízműves mentette ki a lángokból.

Baon.hu

Fotó: Donka Ferenc

Frissítés (20:56):

Egy szomszéd elmondta, hamarabb ért haza a munkából, így észrevette, hogy a mellettük lévő ház tetőszerkezete a kémény mellett füstölni kezd, majd pillanatok alatt lángra is kapott, ezért azonnal hívta a 112-őt. Mire a tűzoltók kiértek, a tető már hatalmas lángokkal égett. Többen azonnal rohantak a házban élők segítségére. Két arra járó vízműves férfi mentette ki a lángokból a ház tulajdonosát, aki mozgáskorlátozott és egy elektromos kerekesszékben ült. A szék hátulja kigyulladt és működésképtelenné vált, ezért a tulajdonos egyedül nem tudta elhagyni az égő házat. A szomszédok elmondása szerint az épületben két tizenéves gyermek is tartózkodott, a kisebbiket és az apjukat füstmérgezés gyanújával a bajai kórházba szállították a mentők. A ház tetőszerkezete szinte teljesen leégett, a lakóteret pedig hatvan százalékban érintette a tűz, így az lakhatatlanná vált. A kalocsai és a bajai hivatásos tűzoltók, valamint egy kalocsai vízszállító három vízsugárral körülhatárolta, majd eloltotta a tüzet.

 

Frissítés (15:51):

Az egységek megfékezték a lángokat Dusnokon, a József Attila utcában. Egy parasztház tetőszerkezete égett, a lakóteret pedig hatvan százalékban érintette a tűz. A kalocsai és a bajai hivatásos tűzoltók, valamint egy kalocsai vízszállító három vízsugárral körülhatárolta, majd eloltotta a tüzet. A rajok utómunkálatokba kezdtek.

Korábban írtuk:

Kigyulladt egy parasztház Dusnokon, a József Attila utcában csütörtök délután. Ég a tetőszerkezet, a lakóteret pedig hatvan százalékban érinti a tűz. A kalocsai és a bajai hivatásos tűzoltók, valamint egy kalocsai vízszállító két vízsugárral oltja a tüzet – írja a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!