Kunszentmiklós / Kecskemét

2023.11.03. 09:28

Iskolatársával verekedett, majd az iskolaőrre is rátámadt egy diáklány

A Kecskeméti Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, garázdaság és könnyű testi sértés miatt vádat emelt azzal a fiatalkorúval szemben, aki egy iskolai verekedés során mellkason ütötte a vele szemben intézkedő iskolaőrt – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a középiskolában tanuló fiatalkorú idén január 25-én, az óraközi szünetben egy korábbi nézeteltérés miatt az egyik osztálytársát meglökte, majd a hajába kapaszkodott és megrángatta. A vita verekedéssé fajult, a diáklányok a földre kerültek, ahol tovább tépték egymást. Dulakodás közben felborították a székeket, ellöktek a helyéről egy asztalt, leverték a radiátor tetejét és oldalát, aminek következtében a fémlapok elhajoltak. Egy óraadó tanár és egy diáktársuk sikertelenül próbálta szétválasztani őket. Amikor a verekedés egy időre abbamaradt, a vádlott váratlanul újra támadásba lendült, belerúgott ellenfelébe, majd ismét mindketten a földre kerültek – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Időközben a helyszínre érkezett az iskolaőr, aki a támadó mellé lépett és a karjánál megragadva a verekedés abbahagyására szólította fel. Amikor a fiatalkorú távozni akart a helyszínről, az iskolaőr elé lépett, hogy ezt megakadályozza. 

Ekkor azonban a diák kiabálni kezdett és az őr mellkasába ütött, aki végül leszerelte és egy padra ültette. 

Mindezt a folyosón álló tanulók végignézték.

Mint a sajótközleményben írták: az iskolaőr közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a büntető törvény a hivatalos személlyel azonos védelemben részesít. Az ügyészség a diákkal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

A Kunszentmiklósi Járásbíróság a fiatal bűnösségét a váddal egyezően megállapította és büntetővégzésében – tárgyalás mellőzésével – 2 évre próbára bocsátotta azzal, hogy a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában