Katasztrófavédelem

2023.10.08. 14:44

Viharos széllökések és porviharok nehezítik a közlekedést Bács-Kiskunban is

Hidegfront vonul át az ország felett vasárnap, aminek környezetében a hirtelen északias irányba forduló szelet többfelé kísérik viharos, általában 60-80 kilométer/órás, lokálisan esetleg akár 80 kilométer/órásnál is erősebb lökések – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat friss figyelmeztető előrejelzésében. A katasztrófavédelem közlése szerint az ország több pontján is munkát ad az erős szél a tűzoltóknak.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Fotó: Shuttertsock

Bács-Kiskun vármegyében Kecskeméten, Baján, Lakiteleken volt szükség tűzoltói beavatkozásra az erős szél miatt. Arról nem szól a katasztrófavédelem közleménye, hogy konkrétan milyen káresemény történt. A közösségi médiában olvasóink arról számoltak be, hogy az 52-es főúton, Solt felé az út szélén hatalmas porvihar volt, villanyvezetékek szakadtak le. Arról is írtak, hogy az 54-es főúton, Bócsánál is porvihart észleltek, sok helyen leszakadtak a faágak.

A porviharokkal érintett területeken jelentősen romolhatnak a látási viszonyok, fokozott figyelemmel, nagyobb követési távolságot és kisebb sebességet tartva tanácsos közlekedni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában