Bűnügy

2023.10.18. 08:03

Vadhálótól a motorkerékpárig mindent lopott a halasi tolvaj

Lopásról érkeztek bejelentések a rendőrségre augusztusban és októberben.

Tapodi Kálmán

f

Forrás: shutterstock.com / illusztráió

Elsőként egy több százezer forint értékű motorkerékpárnak veszett nyoma az egyik társasház előtti parkolóból. Mint utólag kiderült, a tolvaj eltolta az értékes vasparipát, de nem volt könnyű dolga, ugyanis a gazdája kormányzárral védte értékét, így azt csak félig megemelve tudta „szállítani” – tájékoztat a rendőrség.

Nem sokkal később egy lakatlan családi házból tűntek el holmik: gázpalackok, technikai eszközök, karórák, kerti gépek, több liter gázolaj és egy kerékpár. Az ingatlan nyitva volt, így az elkövetőnek csupán egy kerítést kellett megmásznia, hogy hozzájusson a zsákmányhoz. Októberben az egyik telephely udvaráról vitt el valaki hat tekercs vadhálót, majd egy traktor akkumulátorát is kiszerelte egy ismeretlen az egyik éjszaka – számolt be az esetekről a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozók adatgyűjtésbe, valamint tanúkutatásba kezdtek, majd a beszerzett bizonyítékokkal azonosították az elkövetőt. A szálak ugyanis egy személyhez vezettek, akit október 16-án elfogtak a rendőrök egy kiskunhalasi ingatlanban. A 35 éves férfinál megtalálták az ellopott értékek egy részét, így azokat lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosának. A tolvajt – gyanúsítotti kihallgatását követően – őrizetbe vették a lopások miatt, és kezdeményezik a letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!