Baleset

2023.10.15. 19:28

Puszta kézzel ásták ki az autó alá szorult sofőrt – galériával, videóval

Súlyos baleset történt vasárnap délelőtt az Imrehegy és Kiskunhalas között vezető úton, ahol egy kanyarban letért az útról egy személyautó és a fák közé csapódott. A sofőr, aki nem használta a biztonsági övet, kirepült és az autó alá szorult, az arra érkező többi autós segített rajta. Puszta kézzel ásták ki az autó alól, mire a tűzoltók kiértek. A férfit mentőhelikopterrel szállították a szegedi klinikára.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint arról beszámoltunk, a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók vasárnap délelőtt éppen egyik kollégájuk baleseténél avatkoztak be a halasi kórház közelében, ahol egy szabálytalan autós oldalról belerohant a szabadnapos tűzoltó autójába és felborította, amikor újabb riasztást kaptak Imrehegy közelébe. Az 5309-es számú út 15-ös kilométer szelvényénél egy balra ívelő kanyarban tért le az útról eddig tisztázatlan okok miatt egy személyautó. A jármű a baloldali padkán egy földsáncnak ütközött, majd a fák közé csapódott.

A baleset során az autót vezető férfi, aki nem használta a biztonsági övet, kirepült a járműből és olyan szerencsétlenül esett, hogy az autó alá szorult. – Csak a lábai látszódtak ki az autó alól, de eszméleténél volt, tudtunk vele beszélni – mondta el hírportálunknak az a kelebiai Virág Bertalan, aki puszta kézzel ásta ki a sofőrt, miután az ott lévők egyszerűen le akarták húzni róla a roncsot egy másik autóval, de nem engedte nekik. – Belegondolni is szörnyű, hogy mennyire nem gondolták át, hogy mit akartak tenni, biztos nem élte volna túl, az autó maga alá gyűrte volna a testét – tette hozzá a férfi, aki mielőtt elkezdte volna kiásni a sérültet, próbált meggyőződni róla, hogy nincs-e olyan sérülése az autó alá szorult férfinek, hogy nehogy ő is még nagyobb bajt okozzon neki. Kérte a hozzátartozókat, hogy hívják a tűzoltókat és a mentőket, mire a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két szerkocsival a másik balesettől megérkeztek, kihúzta az összetört autó alól a sérült férfit. A tűzoltók áramtalanították a járművet.

A helyszínre három mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett, és úgy tudjuk, hogy a várakozó autósok között két orvos is volt, akik szintén a sérült segítségére siettek. Az autóroncs alól kimentett férfi állapotát hosszú időn át stabilizálták, csak azután tudták berakni a mentőhelikopterbe. Információink szerint a kecskeméti kórházba szállították. A balesetben további három személy sérült meg, őket a mentők a kiskunhalasi kórházba szállították.

A mentés és a helyszínelés miatt, órákra lezárta a rendőrség az utat, a baleset pontos körülményeit a Kiskőrösi rendőrkapitányság vizsgálja.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!