Határvédelem

2023.10.27. 08:21

Ötszáztíz határsértőt tartóztattak fel a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtökön összesen 510 határsértőt tartóztattak fel és 327 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 15 esetben összesen 487 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Mórahalom közigazgatási területén – írja a police.hu.

A rendőrök Budapesten, Bicskén és Szombathelyen 1-1, Hegyeshalomban 16, Kisigmándon 4 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, kínai, koszovói, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 12 esetben összesen 326 főt , Bács-Kiskun vármegyébe egy esetben egy főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén a rendőrök az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés egy embert fogtak el.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában