Határvédelem

2023.10.29. 07:29

Kecskeméten is tartóztattak fel határsértőt a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton összesen 198 határsértőt tartóztattak fel és 208 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Bács-Kiskun vármegyében, kettő esetben összesen két határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás és Kecskemét közigazgatási területén – közölte a rendőrség.

Csongrád-Csanád vármegyében, hat esetben összesen 171 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.  

Komárom-Esztergom vármegyében 25 határsértőt tartóztattak fel. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén szombaton közokirat hamisítás miatt hat embert fogtak el és embercsempészés miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Ács közigazgatási területén, 2023. október 28-án a rendőrök ellenőriztek egy moldovai férfit, aki egy lengyel honosságú tehergépkocsival közlekedett A jármű rakterében 25, magát török állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!