Határvédelem

2023.10.30. 08:43

Ismét Kecskeméten intézkedtek a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 49 határsértőt tartóztattak fel és 9 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Fotó: police.hu

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 1 határsértőt tartóztattak fel Kecskemét közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 3 esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén vasárnap embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

A fenti esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!