BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

2023.10.30. 16:11

Helytálltak az országos tűzoltó lépcsőfutó-bajnokságon Bács-Kiskun tűzoltói

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság október 28-án új helyszínen, a MOL Campusban tartotta meg hagyományos lépcsőfutó-bajnokságát. Az idén 21. alkalommal megrendezett versenyen több kategóriában lehetett indulni. A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Kiskunhalasi, a Bajai és a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói képviselték, akik sikeresen helytálltak a megmérettetésen.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shuttersock

A MOL Campus Magyarország legmagasabb irodaépülete. A toronyház 29 emeletes, 143 méter magas, a budapesti Lágymányosi öböl északi partján épült fel 2022-ben. A rajttól a célig 34 emeletet, összesen 754 lépcsőfokot kellett megtenniük a versenyzőknek, ami függőlegesen 133,5 méteres távolságot jelent – írja a katasztrófavédelem.

A megméretésen 82 hivatásos, 20 önkéntes, 16 magyar és 6 horvát létesítményi tűzoltó vett részt. A versenyzők egyéni férfi és női kategóriában, illetve párosban indulhattak több korcsoportban. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól.

A startpisztoly reggel kilenc órakor dördült el, ekkorra már készenlétben állt az a 124 induló, akik az ország minden pontjáról érkeztek, hogy a lépcsőfutás történetében először a MOL Campusban rendezett viadalon részt vegyenek.

A rendezvény fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató volt, aki a verseny végén személyesen adta át a díjakat a legjobbaknak.

Eredmények Bács-Kiskun vármegye tekintetében:

Tűzoltó férfi páros youngster kategória I. helyezés Pakai Szabolcs és Ropos Gergő - Kiskunhalas HTP

Tűzoltó férfi egyéni egyes korcsoport III. helyezés Torma Barnabás - Kiskunhalas HTP

Tűzoltó férfi egyéni egyes korcsoport IV. helyezés Gagyi Norbert - Baja HTP

Tűzoltó férfi egyéni egyes korcsoport X. helyezés Pálinkás Dániel - Kiskőrös HTP

Tűzoltó férfi egyéni kettes korcsoport VI. helyezés Cselinácz János - Baja HTP

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!