Vádemelés

2023.10.27. 08:42

El akarta sodorni az igazoltató tassi halőröket az orvhalász – videóval

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az őt tetten érő halőröket intézkedés közben járművével el akarta sodorni.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a hivatásos halőrök – az ügy sértettjei – 2022. december 16-án délután Tasson, egy stégen tetten érték és igazoltatni akarták a kabátjába halat rejtő dunaharaszti férfit, az ügy vádlottját. A halőrök felszólították az orvhalászt horgászengedélye átadására. Ő ekkor a halakkal teli zacskót eldobta, majd arra hivatkozva, hogy az engedélye a járművében van, összepakolta a horgász felszerelését és az egyik halőr kíséretében a távolabbi parkolóba indult. Ott anélkül, hogy eleget tett volna a halőrök felhívásának, beült a gépkocsijába. Eközben azonban a halőr odalépett hozzá, ami miatt a férfi nem tudta becsukni a jármű ajtaját – írja az ügyészség.

Ennek ellenére elővette az indítókulcsot és intézkedés közben, a halőr tiltakozása ellenére elindult a furgonnal, hogy kivonja magát az ellenőrzés alól. 

Mintegy 15 métert haladtak úgy, hogy a halőr egyik kezével a vádlott karját, a másikkal a kormányt fogva lépdelt a gépkocsi mellett, miközben folyamatosan megállásra szólította fel a vádlottat.

Ekkor a helyszínre ért az addig az eldobott halakat összeszedő halőr is, aki a társának segítve, a vállánál fogva próbálta visszatartani a járművel továbbra is lépésben haladó vádlottat.

Amikor a vádlott észlelte, hogy az intézkedés alól ily módon nem tudja magát kivonni, megállt az autóval, majd a halőrök rövid huzavona után kiemelték és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a férfit. A vádlott a közfeladatot ellátó személynek minősülő halőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozta.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!