Bűnügy

2023.10.02. 12:26

A ceglédi nő több mint egymillió forintot csalt ki egy tiszakécskei időstől

Egy kétségbeesett idős asszony tett feljelentést csütörtökön a rendőrségen, és elmondta, hogy valószínűleg csalás áldozata lett.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A 80 éves tiszakécskei asszony lánya Németországban él, így amikor egy ismeretlen férfi azzal hívta fel a nap folyamán, hogy a lánya egy német börtönbe került, a sértett ugyan megdöbbent, a történet pedig hihetetlennek tűnt, de nem volt idő gondolkodni, segíteni akart. A telefonáló ugyanis elmondta, hogy ő egy német rendőr, és az idős nő hozzátartozója azért került fogdára, mert kábítószer-tartalmú csomagot akart feladni egy ottani postán. A férfi profinak tűnő módon adatokat egyeztetett, lakcímet kért, aztán elmondta, hogy egy nagyobb összeg fejében – amit óvadéknak nevezett – a rokon kiszabadulhat. Gondolkodási időt nem hagyott lépre csalt áldozatának, hanem mondta, hogy a korábban bediktált lakcímre elküld valakit, aki átveszi a pénzt, azt elutalja, és az asszony lánya már szabad is lesz – számolt be a rendőrség az esetről a police.hu oldalon. 

Mint írták: rövid idő elteltével meg is érkezett a házhoz egy fiatal nő, aki átvett a sértettől egy nagyobb összeget – forintot és eurót –, majd egy autóval távozott. Szerencsére az egyik szomszéd szemtanúja volt a találkozónak, és bár nem tudta, hogy pontosan mi történik a szeme előtt, és a kocsi rendszámát sem látta, de magát a látogatót és a jármű jellegzetességeit jól megfigyelte. Ez vezette a rendőröket nyomra. A bejelentés után ugyanis adatgyűjtésbe kezdtek, tanúkat kutattak, kamerák felvételeit elemezték. Így a szomszéd leírása alapján hamar megtalálták a bűncselekményhez használt autót, majd pedig a sofőrjét is egy 30 éves ceglédi lakos személyében. A csalás bűntettével gyanúsított nőt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!