Kisszállás

2023.09.07. 08:06

Vádemelési javaslat: a határ közelében üzérkedtek a pénzváltók

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai két férfi ellen javasolnak vádemelést. A páros a gyanú szerint éveken keresztül a határ közelében végzett jogosulatlan pénzügyi tevékenységet – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Még január elején kaptak a rendőrök egy fülest, mely szerint egy határ menti bolt parkolójában valutáznak és eurót lehet forintra váltani és fordítva. Mivel a tevékenység speciális engedélyek nélkül jogellenes, a történtek tisztázása érdekében nyomozást rendeltek el.

Kiderült, hogy a parkolóban napi rendszerességgel jelenik meg két autó, amelyeknek a sofőrjei órákon keresztül türelmesen várják azokat a kuncsaftokat, akik a külföldi fizetőeszközeiket forintra akarják váltani. A nyomozók az adatgyűjtés mellett megfigyelés segítségével gyűjtötték össze a terhelő bizonyítékokat, majd jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak egy 74 éves és egy 56 éves kisszállási lakost, akik az eljárás során szabadlábon védekezhettek.

 

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában