Kiskunfélegyháza/Röszke

2023.09.21. 18:19

Több ezer karton lefoglalt csempészcigivel szelfiztek a félegyházi diákok

A pénzügyőrök munkájába leshettek bele csütörtökön a 12. évfolyamos pénzügyi számviteli ügyintéző, illetve mérlegképes könyvelő szakos kiskunfélegyházi diákok a röszkei határátkelőn, ahova osztálykirándulásra érkeztek − számolt be róla a demagyar.hu.

Vajda Piroska

A félegyházi diákoknak mutatták meg a határátkelő működését a vámosok

Fotó: Karnok Csaba

Szakmai kirándulásra érkeztek a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikumának diákjai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságához Röszkére. 

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Mint a delmagyar.hu cikkéből kiderül, a gyerekek először egy kutyás bemutatót néztek meg: Oláh Gábor és Dobi nevű társa készpénzt és dohányterméket keresett autókban. Az eddigi legnagyobb fogása több mint ezer karton cigi volt, amelyet egy átalakított járműben talált – mesélte Dobi gazdája, aki nemcsak a munkában van vele, hanem a nap 24 óráját együtt töltik. A diákok azt is megtudhatták, hogy 12 hét alatt képezték ki az állatot, amelynek a jó munkáért mindig labdás játék a jutalma.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Ezt követően Détári Krisztián a bűnjelraktárat mutatta be, ahol csütörtök déltájban nagyjából 5-6 ezer karton cigaretta volt. Ez három hónapnyi fogás, az értéke 20-30 millió forint – mondta a diákoknak, akik – miután engedélyt kaptak rá – rengeteg szelfit lőttek a sosem látott mennyiségű dohánytermékkel.

Láthatóan sok fiatal lelkébe belemart, hogy ezek a cigaretták sosem kerülnek forgalomba: a fővárosban semmisítik meg az összeset. Ahogyan minden más lefoglalt tárgyat is, hiszen ezek eredete sosem biztos, így nem is biztonságos.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

A félegyházi diákok kirándulása a szegedi központban ért véget, ahol előadást hallgathattak meg a pénzügyőrök munkájáról. Itt megtippelhették például, hogy évente hány kamion halad át a röszkei határon. Eláruljuk: a napi 1300 kamionból összeálló sor egy év alatt Szegedtől egészen Floridáig elérne. És ha már kamionok, Röszkén ezeket sok esetben röntgennel is átvilágítják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában