Kiskunfélegyháza/Röszke

2023.09.21. 18:19

Több ezer karton lefoglalt csempészcigivel szelfiztek a félegyházi diákok

A pénzügyőrök munkájába leshettek bele csütörtökön a 12. évfolyamos pénzügyi számviteli ügyintéző, illetve mérlegképes könyvelő szakos kiskunfélegyházi diákok a röszkei határátkelőn, ahova osztálykirándulásra érkeztek − számolt be róla a demagyar.hu.

Vajda Piroska

A félegyházi diákoknak mutatták meg a határátkelő működését a vámosok

Fotó: Karnok Csaba

Szakmai kirándulásra érkeztek a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikumának diákjai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságához Röszkére. 

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Mint a delmagyar.hu cikkéből kiderül, a gyerekek először egy kutyás bemutatót néztek meg: Oláh Gábor és Dobi nevű társa készpénzt és dohányterméket keresett autókban. Az eddigi legnagyobb fogása több mint ezer karton cigi volt, amelyet egy átalakított járműben talált – mesélte Dobi gazdája, aki nemcsak a munkában van vele, hanem a nap 24 óráját együtt töltik. A diákok azt is megtudhatták, hogy 12 hét alatt képezték ki az állatot, amelynek a jó munkáért mindig labdás játék a jutalma.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Ezt követően Détári Krisztián a bűnjelraktárat mutatta be, ahol csütörtök déltájban nagyjából 5-6 ezer karton cigaretta volt. Ez három hónapnyi fogás, az értéke 20-30 millió forint – mondta a diákoknak, akik – miután engedélyt kaptak rá – rengeteg szelfit lőttek a sosem látott mennyiségű dohánytermékkel.

Láthatóan sok fiatal lelkébe belemart, hogy ezek a cigaretták sosem kerülnek forgalomba: a fővárosban semmisítik meg az összeset. Ahogyan minden más lefoglalt tárgyat is, hiszen ezek eredete sosem biztos, így nem is biztonságos.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

A félegyházi diákok kirándulása a szegedi központban ért véget, ahol előadást hallgathattak meg a pénzügyőrök munkájáról. Itt megtippelhették például, hogy évente hány kamion halad át a röszkei határon. Eláruljuk: a napi 1300 kamionból összeálló sor egy év alatt Szegedtől egészen Floridáig elérne. És ha már kamionok, Röszkén ezeket sok esetben röntgennel is átvilágítják. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!