Lezárt akta

2023.09.21. 08:15

Több bűncselekménnyel is vádolják a kiskunhalasi tolvajt

Egy 27 éves férfi a gyanú szerint 2022 decemberétől kezdődően, kevesebb mint két hónap alatt tucatnyi lopást követett el Kiskunhalason.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A tolvaj karácsonykor és szilveszterkor sem tétlenkedett, csak úgy, mint több másik éjszaka, a parkoló gépjárművek tanksapkáit feszítette fel, hogy ellopja azokat és üzemanyagot szívjon ki a tartályokból. Pár nap alatt hat személygépkocsi, két furgon, egy teherautó és egy munkagép tulajdonosának tört borsot az orra alá. Az esetek többségében a kerítésen átmászva ment be telephelyekre az elkövető, de többször lopott családi házak előtt parkoló autókból is – írja a police.hu.

Attól sem riadt vissza a férfi, hogy otthonokba törjön be, volt ahonnan az ablakot benyomva, máshol pedig az ajtót befeszítve szerezte meg a különféle értékeket: csaptelepeket, horgászfelszereléseket, konyhai edényeket és tányérokat.

Forrás: police.hu

A rendőrök alapos nyomozati munkát végeztek, így hamar eljutottak a feltételezett elkövetőhöz. A 27 éves helybélit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt. Kiderítették azt is, hogy nem egyedül követte el a bűncselekményeket, többször egy 27 éves, egy 40 éves, egy 28 éves és egy 32 éves férfi segítette. Őket gyanúsítottként hallgatták ki, jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

A kiskunhalasi rendőrök a még mindig letartóztatásban lévő bűnelkövető ügyében a vizsgálódást befejezték, és vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!