Katasztrófavédelem

2023.09.05. 09:00

Száraz virágok és koszorúk égtek az izsáki temetőben

Hétfőn a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Gabonatarló és aljnövényzet égett megközelítőleg két hektáros területen hétfőn délután, Kerekegyháza külterületén. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották – írja a katasztrófavédelem.

Izsákon a temetőben koszorúk, száraz virágok égtek kedden hajnalban. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a tüzet puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével eloltották. 

Egy kamion és egy személyautó ütközött össze kedden kora reggel az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében. A kiskundélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők három embert szállítottak kórházba.

Hétfőn egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, továbbá két esetben kérték a segítségüket kidőlt fák eltávolításához és két esetben lakásba történő behatoláshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!