Életmentés

2023.09.11. 16:57

Hősies küzdöttek a mentők egy Bács-Kiskun vármegyei férfi életéért

Vasárnap hajnalban mellkasi fájdalomra panaszkodott az az 50 év körüli férfi, akihez később családja kérte a mentők gyors segítségét. A Bács-Kiskun vármegyei beteg nem akart orvoshoz fordulni, azonban néhány óra múlva hirtelen összeesett és rángatózni kezdett, így családja azonnal mentőt hívott.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Fotó: Országos Mentőszolgálat közösségi oldala / illusztráció

„Mentésirányító bajtársunk rögtön több egységet riasztott a helyszínre, miközben vizsgálatra instruálta a bejelentőket. A férfi ekkor még lélegzett, azonban néhány perc múlva, éppen mikor bajtársaink helyszínre értek a beteg légzése és keringése összeomlott, így az életmentők azonnal emelt szintű újraélesztésbe kezdtek. A beteg keringése többször visszatért, majd ismét összeomlott, mire az időben megkezdett ellátás sikerre vezetett. A férfit végül kritikus állapotban szállították kórházba a mentők.” – írta közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat, amely mielőbbi felépülést kívánt, az életmentésben résztvevőknek pedig gratulált a hősies helytállásért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában