Bács-Kiskun

2023.09.14. 15:37

Elsikkasztotta az ügyfelek pénzét egy kft. jogász végzettségű ügyvezető tulajdonosa

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya sikkasztás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe egy 47 éves férfit szeptember 12-én. A nyomozás adatai szerint egy kft. jogász végzettségű ügyvezető tulajdonosa 2017 óta több ezer személlyel kötött megbízási megállapodást, miszerint segít ügyfeleinek a tartozásaik csökkentésében.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az egyezség szerint a férfi megbízói képviseletében járt el felmondott bankhitelekből származó adósságaik rendezésében, ehhez pedig esetenként átvette ügyfeleitől a tartozások összegét vagy azok egy részét, amit letétbe helyeztek nála. A nyomozás során kiderült, hogy a tartozásoknak csak egy részét rendezte, és legalább 16 ember pénzét elsikkasztotta – írta a rendőrség a police.hu oldalon.

A cégnek ráadásul nem volt engedélye az adósságrendezési tevékenységre, így a Bács-Kiskun vármegyei nyomozók – a sikkasztás bűntett mellett – jogosulatlan pénzügyi tevékenység vétségének és hamis magánokirat felhasználása vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A bűnügyi igazgatóság munkatársai kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában