Időben érkezett a segítség

2023.09.26. 11:24

Életet mentettek a rendőrök Dunavecsén: egy fiatal nő akart véget vetni az életének

Egy 27 éves nő akart véget vetni az életének Dunavecsén, a Duna-parton, de a járőrpáros szerencsére időben érkezett.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Állampolgári bejelentés nyomán indult egy ismeretlen nő keresésére Tóth Attila Gábor zászlós, szabadszállási körzeti megbízott és Tóth György Gábor törzsőrmester, járőrparancsnok hétfőn este Dunavecsén. Valaki ugyanis értesítette a rendőrséget arról, hogy fültanúja volt az utcán egy beszélgetésnek, miszerint egy vele szemben sétáló hölgy azt mondta valakinek telefonba, hogy le fog ugrani a közelben lévő Pentele-hídról – közölte a rendőrség.

A szolgálatban lévő rendőrök komolyan vették a kapott információt és átfésülték a környéket. Közben egy másik telefonhívás is érkezett a rendőrségre, és ennek segítségével már célirányosan a Duna mellett lévő gáthoz mentek az egyenruhások, ahol meg is láttak egy fiatal lányt a vízpart melletti padon ülve. A 27 éves nő már egy gumival elszorította a könyökhajlatát, és egy penge volt a kezében. A rendőrök közelebb mentek hozzá, és rövid beszélgetés után elvették tőle a pengét. Mivel a pad melletti asztalon nagyobb mennyiségű alkohol és gyógyszer volt, azonnal mentőt hívtak. Az elkeseredett nő – akit elhagyott a párja és összeveszett az édesanyjával is –, szerencsére nem vett be a gyógyszerekből, és mivel a rendőrök időben érkeztek, megmentették attól, hogy végzetes lépésre szánja el magát – írta Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Ha úgy érzi, Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnőtt lelkisegély számot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegély száma: 116-111.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!