Kék hírek

2023.09.28. 08:15

Balotaszálláson tizenhárom migránst tartóztattak fel a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 649 határsértőt tartóztattak fel és 539 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

Bács-Kiskunban, egy esetben összesen 13 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás közigazgatási területén – közölte a rendőrség.    

Csongrád-Csanád vármegyében, 16 esetben összesen 547 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Mórahalom, Öttömös és Röszke közigazgatási területén.  

Győr-Moson-Sopron vármegyében 51, Nógrád vármegyében 29, Pest vármegyében kilenc határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során indiai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos - magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 28, közokirat hamisítás miatt kettő embert fogtak el, és embercsempészés miatt hét ember ellen indult büntetőeljárás.

Mint írják, Mórahalom közigazgatási területén, szerdán 2 óra 5 perckor a járőrök ellenőriztek egy német férfit, aki egy német honosságú tehergépkocsival közlekedett. A jármű rakterében 45, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Biharkeresztes közigazgatási területén, szerdán 4 óra 45 perckor a rendőrök ellenőriztek egy szlovák honosságú személygépkocsit, mellyel két algériai férfi közlekedett. A járműben négy, magát marokkói, és egy, magát egyiptomi állampolgárnak valló személy utazott.

Hegyeshalom közigazgatási területén, szerdán 7 óra 38 perckor az egyenruhások a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának jelzése alapján, ellenőriztek egy román honosságú tehergépkocsit, és annak vezetőjét, egy román férfit. A jármű rakterében 24, magát török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Rajka közigazgatási területén, szerdán 9 óra 15 perckor, a járőrök ellenőriztek egy moldovai férfit, aki egy magyar tehergépkocsival közlekedett. A jármű rakterében 27, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Bordány közigazgatási területén, szerdán 16 óra 15 perckor, a rendőrök ellenőriztek egy magyar személygépkocsit, és annak vezetőjét, egy ukrán férfit. A járműben hét, magát török állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Domaszék közigazgatási területén, szerdán 17 óra 40 perckor az egyenruhások ellenőriztek egy georgiai férfit, aki egy magyar személygépkocsival közlekedett és a járműben nyolc, magát török állampolgárnak valló személyt szállított.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában