NAV

2023.08.22. 09:54

Pénzügyőrök fogtak el több embercsempészt

Pénzügyőrök fogtak el több embercsempészt az M5-ös autópályán, Bács-Kiskun vármegyében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

 Az egyik embercsempész tizennégy ember zsúfolt össze egy személyautóban, amire a pénzügyőrök a sztráda lajosmizsei szakaszánál figyeltek fel. A lengyel autó csomagterében is emberek zsúfolódtak össze, akik egymáson, de még félig állva is próbáltak helyet találni maguknak az utazás végéig.  – A levegőtlen autóban utazó férfiak török állampolgárnak vallották magukat. A lengyel sofőrt azonnal megbilincselték szökésének megakadályozása érdekében – olvasható a NAV hétfői közleményében.

Néhány nap elteltével ugyanezen a szakaszon egy magyar autóval próbálkoztak csempészek, akik egy algériai és egy szír állampolgárt próbáltak illegálisan átjuttatni Magyarországon. A pénzügyőrök a járművek vezetőit és utasait a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrkapitányság munkatásainak átadták. Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az embercsempészek ellen büntetőeljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában