Bűnügyek

2023.08.01. 08:59

Parkolási vitából súlyos testi sértés: börtönbe kerülhet a fülöpszállási testvérpár

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, illetve súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy fülöpszállási testvérpárral szemben, akik egy parkolási vitából kialakult konfliktus során törött sörösüveggel, illetve faléccel bántalmaztak két férfit.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a büntetett előéletű fülöpszállási testvérpár 2022. március 4. napján a késő esti órákban ittasan, autóval érkezett a szomszédos településen található vendéglátóhelyre.

Nem sokkal a testvérpár megérkezését követően egy szintén autóval érkező társaság távozni akart a szórakozóhelyről. Mivel a testvérpár autója túl közel állt az övékéhez, abba nem tudnak beszállni, ezért az egyik férfi megkérte az elkövetőket, hogy álljanak arrébb. A fiatalabb testvér ezen felidegesítette magát és ráförmedt a férfire, majd azzal fenyegetőzött, hogy felgyújt mindent. Emiatt a férfi bement a presszóba és értesítette a rendőrséget.

Ezt követően az egyik testvér magához vett egy 120 cm hosszú lécdarabot és azzal olyan nagy erővel megütötte az arcán a távozó társaság mellette álló tagját, hogy a kerítésléc darabokra tört. Ezalatt a bátyja visszament a presszóba. Itt a társaság mási tagja felszólította őt, hogy távozzanak. Emiatt a két férfi között szóváltás, majd dulakodás alakult ki. Ennek során a férfi megpróbálta kilökni a presszó teraszáról az elkövetőt, aki felkapott egy törött sörösüveg-darabot és a férfi nyakának irányába csapott.

A bántalmazás következtében mindkét férfi sérüléseket szenvedett. Az idősebb férfi cselekménye a nyak felé mért csapás folytán életveszélyes sérülés okozására is alkalmas volt, annak elmaradása csak a szerencsén múlott.

A főügyészség az idősebb testvért életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, míg öccsét súlyos testi sértés bűntettével és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja és velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A testvérek bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában