Kék hírek

2023.07.06. 09:08

Tolvajokat fogtak a halasi rendőrök

Értékes szerszámgépeknek és egy légpuskának veszett nyoma egy halasi garázsból június 22-ére virradóan.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A tolvajnak feltűnhetett, hogy az autóbeálló ajtaját tárva-nyitva hagyta a tulajdonos, aki elmondta, hogy éppen szellőztette a garázsát azon az éjszakán. Az elkövető bemászott a kerítésen, majd gond nélkül elvitt, amit csak tudott. A nyomozók keresni kezdték a lehetséges elkövetőt, majd pár nap múlva egy újabb bűncselekményről jött hír. Ez esetben több erőfeszítést igényelt a lopás: egy italdiszkont ablaküvegét törte be valaki, hogy meglovasítson pár üveg szeszes italt.

 Forrás: police.hu

A következő napokban másik két hasonló eset történt. Egyik alkalommal az ablakot vette célba a tolvaj: befeszítette, majd besurrant rajta és gyógyszereket, szeszes italt, illetve élelmiszert zsákmányolt a lakóktól. Máskor egy szintén nyitott színből vitt el holmikat, köztük több akkumulátort, egy üveg alkoholt és egy kerékpárt. A nyomozás adatai egyre inkább azt igazolták, hogy a bűncselekmények elkövetésének fő gyanúsítottja egy 22 éves férfi, akit hasonló korú társa segített. A fiatal tolvajokat tegnapelőtt elfogták és kihallgatták az ügyekkel kapcsolatban. A főkolompost őrizetbe is vették és kezdeményezték a letartóztatását. A kutatásnál az eltulajdonított holmik egy részét megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak – számolt be a rendőrség a police.hu oldalon.

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában