Lecsaptak a rendőrök

2023.06.01. 13:45

Több mint háromezer adag drogot foglaltak le a rendőrök a Baja környéki akcióban – galériával, videóval

A rendőröknek olyan információ jutott a birtokába, hogy többek között Baján és a környező településeken, valamint Sükösdön, Kiskunhalason, Jánoshalmán és Miskén több csoport kábítószert és új pszichoaktív anyagot értékesít. Az elkövetők beazonosítása és elfogása érdekében több hónapja egy, a főkapitányság által koordinált nyomozócsoport alakult, amely május 4-én nyolc helyszínen csapott le Baja környékén.

Tapodi Kálmán

200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben

Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Bűnügyi Támogató Osztályának munkatársainak, valamint a Baranya, Fejér, Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye rendőreinek közreműködésével szerdán hajnalban 23 helyszínen jelentek meg egyidőben – közölte a rendőrség.

A nagyszabású akcióban 21 embert fogtak el, akik közül 16 személyt őrizetbe vettek. Velük szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás. A házkutatások során több mint 3 ezer adag – több millió forint értékű – új pszichoaktív anyagot, valamint egy 570 tőből álló kábítószer-ültetvényt találtak és foglaltak le a nyomozók. 

Vagyonvisszaszerzés miatt több luxusautót, fél kilogramm aranyékszert, 4900 eurót és 5 millió forintot foglalt le a nyomozócsoport. 

A rendőrök kezdeményezték az őrizetben lévő gyanúsítottak letartóztatását – számolt be a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában