Lezárt akta

2023.06.02. 08:22

Légyott közben kirabolták a halasi fiatalt, akit később zsarolni is próbáltak kifosztói

A nyomozók múlt év december 11-én őrizetbe vettek egy 41 éves férfit és bűntársát. Ketten együtt fegyveres rablást követtek el, a férfi azonban még zsarolással is gyanúsítható. A bűntettet előre kitervelték, és úgy csalták csapdába áldozatukat.

Baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Mint arról korábban beszámoltunk, a 32 éves nő korábban az egyik közösségi oldalon megismerkedett egy 21 éves fiatallal, akivel – anyagi ellenszolgáltatás fejében – néhányszor szexuális kapcsolatot létesített. December 9-én aztán az asszony a lakására hívta a férfit azzal az indokkal, hogy egyedül lesz, ott nem zavarja őket senki. A szerető meg is jelent a kiskunhalasi házban, ahol azonban rövid idő múlva egy férfi rontott rá a „légyott” résztvevőire. A rajtakapott nő férjének adta ki magát, és egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt a fiatalembertől egyfajta kárpótlásként. Amíg a férfiak az emeleten tartózkodtak, a „feleség” kipakolta alkalmi ismerőse autóját; a készpénzen kívül még az ott talált parfümöt, sört, kabátot is magához vette – adta hírül a rendőrség.

A tortúra ezzel azonban még korántsem ért véget. Másnap ismét jelentkezett a rabló, és zsarolni kezdte áldozatát. Egyrészt további sérelemdíjra tartott igényt, másrészt azt állította, hogy eltűnt egy aranyóra a házból azalatt, amíg a fiatal ott volt, így azt is ki akarta fizettetni. A sértett ekkor kérte a rendőrség segítségét.

A nyomozók – a TEK munkatársainak a bevonásával – elfogták és előállították a 41 éves férfit, röviddel később pedig 32 éves cinkosát is megtalálták.

A súlyos bűncselekményekkel gyanúsított páros tagjait – kihallgatásukat követően – őrizetbe vették. Ők jelenleg is letartóztatásban vannak. Ügyükben a vizsgálat befejeződött, ellenük a megyei nyomozók vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában