Védelem

2023.06.05. 09:47

Közel 30 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskunban

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 201 határsértőt tartóztattak fel és 58 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 7 esetben összesen 169 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén – írja a police.hu.

Bács-Kiskunban a járőrök 4 esetben összesen 28 határsértőt tartóztattak fel Csólyospálos, Kelebia és Kisszállás közigazgatási területén.

A rendőrök Hegyeshalom közigazgatási területén 4 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Vasárnap a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 1 esetben összes 3 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 2 esetben összesen 55 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 35 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Mórahalom közigazgatási területén vasárnap 1 óra 20 perckor az 5511-es számú úton a rendőrök egy román honosságú személygépjárművet ellenőriztek, amit egy román állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 12, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A rendőrök vasárnap 5 óra 35 perckor Mórahalom külterületén magyar honosságú kisteherautót ellenőriztek, ami a rendőri intézkedés megkezdése előtt kerítésoszlopnak ütközött. A járművet egy szír állampolgárságú férfi vezette, rajta kívül az autóban 26, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Csólyospálos közigazgatási területén vasárnap 17 óra 50 perckor az 5405-es számú úton a rendőrök egy lengyel honosságú személygépjárművet ellenőriztek, amit egy indiai állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 11, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel és segítőikkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában