Bács-Kiskun

2023.06.26. 14:11

A rendőrség is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság épülete múlt szombaton kinyitotta kapuit, és a Múzeumok Éjszakája rendezvény kapcsán a látogatók bepillantást nyerhettek a rendőrök munkájába. Kicsik és nagyok is megtalálhatták azokat a programokat, amik kapcsán számtalan élményekkel lettek gazdagabbak.

Tapodi Kálmán

Sokakat vonzottak a rendőrség pogramjai

Fotó: police.hu

Rendőrmotorok, rendőrbusz, traffipax, baleseti helyszín, kutyás bemutató, hőkamerás autó és bűnügyi technikai „előadások” is színesítették a Lebilincselő kék éj elnevezésű rendezvényt. A kapitányság főépületében a rendőrség múltjával és jelenével találkozhattak a látogatók. A gyerekeknek és felnőtteknek lehetősége volt többek között az általunk használt fegyvereket megismerni, egy lézeres szimulációs fegyvert kipróbálni, de megtekinthettek egy előállító helyiséget is, valamint hasznos megelőzési információkat is kaptak.

A rendezvényen Bogdány Gyula  alezredes egy konkrét ügy nyomozásáról tartott előadást, mely annyira sikeres volt, hogy végül háromszor el kellett mondania prezentációját.

– Rendezvényünk több mint ezer érdeklődőt látott vendégül. Most megígérjük, hogy jövőre folytatódni fog a rendezvény, melyet az érdeklődők számából kiindulva ki fogunk bővíteni! – számolt be a sikeres napról a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában