Szabadszállási Polgárőr Egyesület

2023.05.25. 16:28

Tagokat toboroznak a szabadszállási polgárőrök

A tavalyi évben közel négyszázmillió forintot fordított a város szegregációval veszélyeztetett területeinek fejlesztésére a szabadszállási önkormányzat. Ennek keretében valósult meg a régi óvoda épületének rekonstrukciója, ahol a helyi polgárőrök kaptak helyet.

Gulyás Sándor

Kiemelt feladatunk a polgárőrség megfiatalítása, létszámának gyarapítása –hangsúlyozta Fodor Mihály

Fotó: Gulyás Sándor

– Polgárőr egyesületünk több mint három évtizedes múltra tekint vissza. Ez idő alatt komoly munkát végeztünk településünk közbiztonságának javítása, megőrzése érdekében. Rendszeresen járőröztünk és járőrözünk ma is a település bel- és külterületén, vigyázzuk az otthonokat, növeljük városunk lakóinak biztonságérzetét, óvjuk értékeinket. Kiváló kapcsolatot ápolunk a városunk többi civil szervezetével, biztosítjuk a rendezvényeket. Együttműködünk a Bács- Kiskun Vármegyei Rendőr Főkapitánysággal, felkérés esetén részt veszünk akcióikban. Eszközállományunk, valamint ruházatunk mára már jónak mondható. A régi óvoda felújítása után megoldódott a civil szervezetünk helyigénye. Megbeszéléseinket, rendezvényeinket korábban ugyanis más más helyszínen voltunk kénytelenek megtartani, leginkább telefonon kommunikáltunk – sorolta az elmúlt időszak történéseit Fodor Mihály elnök.

A város közbiztonsága jónak mondható, ennek ellenére szükség lenne a polgárőrség létszámának növelésére. 

– Polgárőrségünk jelenleg közel harminc főt számlál, zömében az alapítótagok teljesítenek szolgálatot. Sajnos a kor előrehaladtával egyre kevesebben vállalják a feladatot. Ennek okán szükségessé vált a fiatalítás. Nagyszabású toborzót szervezünk a nyáron, illetve újraindítjuk az „Egy iskola, egy polgárőr” programot településünkön a felső tagozatos diákok körében. Korábban a gyermekeket bevontuk a tanítás megkezdése előtti „zebraszolgálatba”, illetve az iskola utcai futóverseny útvonalának biztosításába. Reméljük, hogy a diákok amellett, hogy bepillantást nyernek munkánkba, felnőttként késztetést éreznek, majd arra, hogy belépjenek sorainkba – tette hozzá a Szabadszállási Polgárőr Egyesület vezetője, aki maga is alapítótagja és több mint tíz éve elnöke a civil szervezetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában