Kék hírek

2023.05.04. 18:45

Súlyosbítást kér az ügyészség a férfira, aki egy közlekedési vitában szíven szúrta ellenfelét Dusnokon

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását és további bűncselekményben való bűnösség megállapítását indítványozta azzal a dusnoki férfival szemben, aki egy közlekedési vitából eredő csoportos verekedés során szíven szúrta ellenfelét.

Horváth Péter

Forrás: police.hu

Az ügyben még a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség emelt vádat – tájékoztatott közleményében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint egy magyar és egy román férfi között közlekedési vita alakult ki Dusnokon. A konfliktus hevében a felek boxerrel és vasvillával rongálták meg egymás autóját, amiért a magyar férfi telefonon riasztotta az édesapját. Az apa azonnal a helyszínre sietett, de addigra már elhajtott a fiatal román férfi. Az apa fiával utána hajtott és egy földútig üldözte, ahova időközben megérkezett a román férfi felesége és apósa is, majd valamennyien összeverekedtek. A verekedésben mindenki megsérült, ezután az apa késsel szíven szúrta az egyik 51 éves román férfit, aki a helyszínen meghalt.

A bíróság a dusnoki apát emberölés bűntette miatt öt év börtönbüntetésre ítélte és öt évre eltiltotta a közügyektől úgy, hogy még feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A fiát és a fiatal román férfit garázdaság és testi sértés bűncselekménye miatt másfél év, illetve két év börtönre ítélte a bíróság, amit a magyar férfi esetében három évre, a román férfi ügyében négy évre felfüggesztettek.  A bíróság a román férfi feleségét is elítélte, rá testi sértés bűncselekménye miatt másfél év börtönbüntetést szabott ki, amit három évre felfüggesztett.

Az ítélet ellen az ügyészség az emberölést elkövető dusnoki férfi terhére súlyosítás, míg a vádlottak és a védőik felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a súlyosítás érdekében bejelentett ügyészségi fellebbezést fenntartja és a szabadságvesztés tartamának súlyosítását, valamint a férfi bűnösségének további testi sértés bűncselekményében való megállapítását, a többi elkövetővel szemben az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt az ügyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában