Kecskemét

2023.05.24. 16:56

Megalakult a vármegyei bűnmegelőzési tanács

A Cifrapalotában tartotta alakuló ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács szerdán. Dr. Hatala József a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke – aki egyben a vármegyei tanács elnöke is - a Bács-Kiskun Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács társelnöki feladatával Lezsák Sándort, a Magyar Országgyűlés alelnökét és dr. Gulyás Zsolt dandártábornokot, vármegyei rendőrfőkapitányt, míg titkári feladatainak ellátásával dr. Horváth Rekedt Grétát kérte fel.

Tapodi Kálmán

Forrás: police.hu

Az ülésen a bűnmegelőzésében érintett és a vármegyében működő szervezet vezetői, illetve az általuk delegált tagok jelentek meg. A tanács megalakulásával a társadalmi bűnmegelőzés területén egységesen működő, a párhuzamosságokat kiküszöbölő, a bűnmegelőzési feladatokat szinergiába helyező intézkedések véghezvitelére, szolgáltató és stratégiai szemlélet kialakítására, valamint a bűnmegelőzés helyi szereplőinek összefogását erősítő kezdeményezés megvalósítására nyílik lehetőség – írta közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában