Bűncselekmény

2023.05.08. 10:57

Késsel akart kirabolni egy dohányboltot a bajai férfi, több évre is rács mögé kerülhet

A Bajai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a helybeli férfit, aki két hónappal ezelőtt símaszkban, egy 40 centiméteres kést az eladó mellkasához szorítva akart kirabolni egy dohányboltot. Miután a nőnek sikerült a pánikgombot megnyomnia, a rabló elmenekült, ám a rendőrök hamar elfogták.

baon.hu

Fotó: MW/Archív/illusztráció

Mint arról korábban beszámoltunk, a bajai férfi 2023. március 7-én délelőtt, az arcát a szemeknél kivágott símaszkkal eltakarva, fején kapucnival, a jobb kezében pedig egy 40 centiméteres késsel bement egy bajai dohányboltba azért, hogy a bevételt megszerezze. A férfi az üzletbe lépve az ajtó közelében álló – épp a helyiséget takarító eladó mellkasához szorította a kést és miközben a bevételt követelte, a karját megragadva a pult mögé tolta. Mielőtt a pult mögé értek volna, a nő szembefordult a támadójával és az üzlet elhagyására szólította fel, ami miatt dulakodni kezdtek. Az eladónő védekezésül maga elé tartotta a takarításhoz használt partvist, azonban a férfi megszorította a karját, így az kiesett a kezéből. Amikor a rabló a pénztárgéphez ért, elkezdte annak fiókját rángatni. Ezt kihasználva a sértettnek sikerült a pánikgombot megnyomnia, amit a támadója észrevett és inkább elmenekült a helyszínről.

Ezzel a 40 centiméteres késsel akarta kirabolni a dohányboltot a férfi
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

 A rendőrök hamar beazonosították 30 éves bajai rablót.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből kiderül, hogy a Bajai Járási Ügyészség az elfogása óta letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt két hónapon belül bíróság elé állította. A Bajai Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és ezért vele szemben 4 év börtönbüntetést szabott ki, valamint 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosítás érdekében, hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában