Nyitott szertárkapuk napja

2023.05.29. 10:04

Gyerekek vették birtokba a tűzoltólaktanyákat Bács-Kiskunban

Idén is nagyon népszerű volt a Nyitott szertárkapuk napja. Vármegyénkben a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok megnyitották szertárkapuikat a nagyközönség előtt gyermeknap alkalmából.

Tapodi Kálmán

A tűzoltók védőruháját is felpróbálták a gyerekek

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

Több száz gyermek álma vált valóra, hiszen a mesékből már oly sokszor látott tűzoltóautókra most fel lehetett ülni, a tűzoltó védőruhákat is fel lehetett próbálni. A gyermekek lelkesedése egész nap kitartott, fáradhatatlanul vették birtokba a tűzoltólaktanyákat, kapaszkodtak fel a tűzoltóautókra. Kicsik és nagyok álma, hogy tűzoltók legyenek most valósággá vált, ha csak egy kis időre is. Egymás kezébe adták a sisakot, a bátrabbak még a légzőkészüléket is kipróbálták. A füstsátor előtt kígyózott a sor, mindenki szerette volna megtudni milyen érzés odabent lenni és megtalálni a „mentendő” dolgokat. Minden érdeklődőnek lehetősége nyílt arra, hogy megismerkedjen a tűzoltók hétköznapjaival a laktanyán belül, a beavatkozások mikéntjével és a felszereléseket is ki lehetett próbálni – számolt be a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Sok érdeklődőt vonzott a Nyitott szertárkapuk napja!
Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában