Bíróság

2023.05.25. 14:51

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a kecskeméti tömegverekedés tagjait

A Kecskeméti Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a hat – 5 ukrán, a VIII., IX., X., XI. és XII. rendű, illetve egy magyar állampolgárságú V. rendű vádlott – férfinak az ügyében, akikkel szemben garázdaság miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. A bíróság korábban, az előkészítő ülésen az I., II., III., IV., VI., és VII. rendű vádlottakat végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, az I., a II., és az V. rendű vádlottak 2021. szeptember 26-án a hajnali órákban, Kecskemét főterén szóváltásba keveredtek az ittas állapotban lévő, ukrán VIII., IX., X. XI., és XII. rendű vádlottakkal. A szóváltást követően tömegverekedés alakult ki közöttük, melyhez időközben csatlakozott a III., a IV., a VI. és a VII. rendű vádlott is. A verekedés során az I. és III. rendű vádlott egy késsel fenyegette meg az ukrán vádlottakat, majd a III. rendű vádlott a késsel megszúrta a X. rendű vádlottat. Eközben a II. rendű vádlott egy pezsgősüveggel fejen ütötte a IX. rendű vádlottat. A IX. és a X. rendű vádlottak a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el. A tömegverekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget – derül ki a Kecskeméti Törvényszék közleményéből.

Az V. rendű vádlottat 1 év – végrehajtásban 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett –, míg a VIII. és a IX. rendű vádlottakat 10 hónap – végrehajtásban 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a bíróság. 

A X., a XI. és a XII. rendű vádlottak esetében 8 hónap – végrehajtásban 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki a bíróság.

Az ítélet az V. rendű (magyar állampolgárságú) vádlott vonatkozásában jogerős, míg a többi vádlott védője felmentésért fellebbezést nyújtott be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában