Bács-Kiskun

2023.05.22. 16:40

A füstérzékelők fontosságára hívták fel a figyelmet a gyerekrajzok

Közel kétszázötven pályamű érkezett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság februárban meghirdetett jubileumi pályázatára, a vármegye egész területéről, melynek „A füstérzékelő életet menthet” volt a mottója.

Tapodi Kálmán

Forrás: Katasztrófavédelem.hu

A téma nem volt egyszerű, de a gyermekek fantáziája kimeríthetetlen. Ezt jól tükrözik a színes rajzok, festmények és egyéb leleményes technikával készült művek. Az eredményhirdetést megelőző zsűrizésen Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója, Szabóné Bognár Anikó, a Cifrapalota vezetője, Mészáros Zsófia, pszichológus és Vizi Zalán, a Gong FM szerkesztő-műsorvezetője több soron nézték át az alkotásokat. 

Az eredmények a következők: szabadkézi grafika kategóriában, az I. korcsoportban: 1. Vidéki Lili-Sára, 2. Pataki Réka , 3. Béke Általános Iskola tanulója; II. korcsoport: 1. Lendvai Viktória Regina, 2. Pénzes Kevin, 3. Benedek Dorina. Csoportos kézműves alkotás kategóriában első helyezést értek el Izsó Luca, Kun Abigél és Ruskó Angelika. Az Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület különdíját Dollák Marcell vehette át. A „Legkreatívabb iskola 2023” címet Bács-Kiskun vármegyében a Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola szerezte meg, összesen 132 alkotást küldtek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában